وبلاگ

صفحه اصلی / وبلاگ
آشنایی با ورق ST37 و کاربردها و مزایای آن

آشنایی با ورق ST37 و کاربردها و مزایای آن

ورق ST37 از جمله پرکاربرد‌ترین ورق‌های تولیدی است که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان‌سازی به دلیل گالوانیزه بودن آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق‌ها یکی از پُرکاربرد‌ترین مقاطع فولادی هستند که طی فرآیند نورد گرم و سرد تولید و به صورت رول و شیت به بازار عرضه می‌شوند. ورق‌های تولید‌شده به روش نورد سرد، از قیمت بیشتری برخوردار هستند و در صنایع خودروسازی و ساخت لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله تلاش کردیم که شما را با ورق سیاه یا ورق ST37 که یکی از مرغوب‌ترین و پُرکاربرد‌ترین ورق‌ها است آشنا کنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ورق سیاه

ورق‌های تولید‌شده به روش نورد گرم به ورق‌های سیاه فولاد مبارکه و یا ST37 گفته می‌شود که از گنداله و یا بیلت تولید می‌شوند. ورق‌های سیاه از ST33 تا ST52 دسته‌بندی شده و در واقع ورق‌ST33، نرم‌ترین و ST52، سخت‌ترین آن‌هاست. همچنین وزن ST33 نسبت به ST52 کمتر است.

یکی از مناسب‌ترین و پُرکاربرد‌ترین ورق‌های سیاه، ورق ST37 است. این ورق از سختی نسبی برخوردار بوده و مناسب صنایعی است که نیاز به ورق منعطف اما در عین حال، مقاوم دارند. ورق سیاه، به دو دسته‌ی معمولی و صنعتی تقسیم می‌شود. این مطلب از اصفهان‌آهن می‌باشد. ورق سیاه معمولی، عموماً در ساختمان‌سازی و سوله‌سازی استفاده می‌شود و ورق‌سیاه صنعتی، معمولاً در صنایعی همچون پتروشیمی، سدسازی و … کاربرد دارد.

فرآیند ساخت ورق ST37

فرآیند ساخت ورق ST37 اینگونه است که ابتدا تختال را درون کوره‌ای با دمای 1280 درجه‌ی سانتی‌گراد قرار می‌دهند و پس از نرم‌شدن، از کوره بیرون می‌آورند و سپس از غلتک‌هایی عبور می‌دهند تا پوسته‌ها و ناهمواری‌های موجود روی آن زُدوده و صاف شود. در آخرین مرحله‌ی نورد، تختال صاف شده از قفسه‌هایی عبور می‌کند و نورد آن به پایان می‌رسد؛ در نهایت، آن را روی میز خنک‌کننده قرار می‌دهند تا سرد شود.

ورقST37 به دلیل تیرگی رنگش، به ورق سیاه نیز معروف است. این ورق از استحکام بالایی برخوردار بوده و همین دلیلی برای کاربرد هرچه بیشتر آن در صنایع و ساختمان‌سازی است.

قیمت ورق ST37

قیمت ورق سیاه یا ST37 به عوامل مختلفی، همچون نرخ مواد اولیه، ابعاد، ضخامت، صنعتی یا معمولی‌بودن و شیت یا رولی‌بودن آن بستگی دارد. عوامل دیگری، مانند نرخ ارز و نوسانات قیمت بازار جهانی آهن نیز بر قیمت نهایی آن تأثیر به‌سزایی دارد.

کربن، یکی از آلیاژهایی است که سبب شکنندگی ورق می‌شود؛ اما به دلیل وجود این عنصر در خود، استحکام را نیز دارد و به همین دلیل، خاصیت جوش‌پذیری آن نیز افزایش می‌یابد. این نوع ورق، با توجه به فرآیند تولید و عناصر موجود در خود، برای ساخت مقاطع فولادی، مانند تیرآهن، نبشی، میلگرد و ناودانی کاربردی است.

ویژگی‌های ورق سیاه ST37

ورق سیاه ST37، بر اساس DIN آلمان تولید می‌شود. ورق سیاه، همان ورق گالوانیزه‌ی گرم است. ضخامت این ورق از 2 تا 8 میلی‌متر متغیر است و عرض آن به طور معمول، 1500 میلی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

ورق‌های سیاه ST37 در ابعاد و شیت‌های 2 در 1، 25.1 در 50.2 ، 3 در 5.1، 6 در 1، 25.1 در 6، 5.1 در 6، 2 در 12 متر و رول ورق سیاه با عرض 100 سانت، 125 سانت و 150 سانت در بازار ورق گالوانیزه، موجود است.

کاربردهای ورق ST37

همان طور که گفته شد، ورق‌های ST37، پس از بررسی کیفیت و انتخاب گرِید مورد نظر، به عنوان ماده‌ی اصلی و مادر برای تولید قطعات صنعتی، ساختمانی و … استفاده می‌شود. صنایعی که از این ورق استفاده می‌کنند، عبارت اند از:

  • آبگرمکن‌سازی
  • ساخت انواع پروفیل‌ها (بسته یا باز، در حالت‌های ستونی، قوطی،فرانسوی، چهارچوب و …)
  • ساخت تیرآهن‌ها
  • ساخت تجهیزات کشاورزی
  • صنعت خودروسازی برای ساخت رینگ چرخ و قطعات دیگر
  • صنعت کشتی‌سازی برای ساخت مخازن آن
  • تانکرسازی و مخازن و لوله‌های نفتی
  • صنایع فلزی سنگین
  • گاردریل‌سازی و تجهیزات ترافیکی

در ساختمان‌سازی و تولید قوطی و پروفیل، اصولاً از ورق سیاه گرید ST37 استفاده می‌کنند؛ چرا که مقاومت بالا و خاصیت ضد سایشی دارد.

ورق st37 در دسته‌بندی ورق‌های آلیاژی قرار دارد؛ ورق آلیاژی انواع مختلفی دارد که معمولاً هر کدام در بخش‌های مختلفی از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخن پایانی

از آنجایی که ورق سیاه، جوش‌پذیر و ضدزنگ است، کاربردهای فراوانی دارد. صنایع مختلف، با توجه به نیاز خود از انواع گریدهای این ورق استفاده می‌کنند. صنعتگران می‌بایست پیش از خریداری هرگونه ورق فلزی، ابتدا به ویژگی آن محصول توجه کنند.

ارسال دیدگاه

کاربر گرامی، می‌توانید دیدگاه خود را در مورد این مطلب ارسال نمایید.

جستجو در وبلاگ