وبلاگ

صفحه اصلی / وبلاگ
بازیافت میلگرد چیست و چگونه انجام می‌شود؟

بازیافت میلگرد چیست و چگونه انجام می‌شود؟

بازیافت میلگرد در اصل راهکاری است جهت اینکه بتوان در بسیاری از هزینه‌های صنعتی یا ساختمانی صرفه‌جویی کرد.

بازیافت میلگرد چیست؟ آیا اگر میلگردی را بازیافت یا بازیابی کنیم، مقاومت خود را از دست می‌دهد؟ میلگرد بازیافت شده اصلاً در چه مواردی قابل استفاده است؟ این‌ها سوالاتی است که ممکن است برای خیلی از افراد پیش بیاید. با توجه به آمارهای به دست آمده از مؤسسه بازیافت فولاد (SRI)، میلگرد به‌عنوان متداول‌ترین مواد بازیافتی رتبه‌بندی می‌شود. از بازیافت این محصول می‌توان در بسیاری از موارد استفاده نمود که قرار است ما در این مقاله به آنها بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

چگونه میلگرد را بازیابی یا بازیافت کنیم؟

بازیافت میلگرد می‌تواند به شما در جبران هزینه‌ها یا تأمین بودجه برای تهیه مواد اولیه برای پروژه بعدی کمک کند. معمولاً برای بازیافت این محصول مراحل زیر دنبال می‌شود:

  • جمع‌آوری ضایعات میلگرد
  • بررسی و کنترل میلگردها
  • پردازش میلگردها
  • تصفیه میلگرد
  • شکل‌دهی محصولات

1. جمع‌آوری ضایعات میلگرد

در مراحل اولیه، لازم است ضایعات میلگرد را از سازه و یا حتی کارخانه‌های مختلف جمع‌آوری کنید. دقت داشته باشید که ضایعاتی باید جمع‌آوری شوند که از نظر سایز و ابعاد، برای کاربردی که مدنظرتان است، مناسب باشد.

2. بررسی و کنترل میلگردها

در وهله دوم بازیافت میلگرد، لازم است که اطمینان داشته باشید که میلگردها عاری از زنگ‌دهی و شکستگی هستند. در برخی از موراد، ممکن است بتن به سطح میلگرد چسبیده باشد. در چنین شرایطی ابتدا بتن را از سطح آن جدا کنید و مطمئن شویید که طول میلگرد مورد نیاز قابل استفاده باشد. حتی در برخی از مراکز بزرگ بازیافتی آهن، از آهن‌رباهایی استفاده می‌شود که می‌توانند تشخیص دهند کدام میلگردها زنگ‌زده و شکسته هستند.

3. پردازش میلگردها

در مرحله سوم، بازیافت میلگرد، باید بر روی میلگردهایی که طول زیادی دارند، پردازش انجام شود. با اعمال تغییراتی مانند برش میلگرد می‌توان از این محصولات، استفاده مجدد داشت.

4. تصفیه میلگرد

در این مرحله، اگر ضایعات، ناخالصی‌هایی داشته باشند، لازم است پس از ذوب آن‌ها را تصفیه کنند. این مرحله اهمیت بسیار زیادی نسبت به سایر مراحل گفته شده دارد، چرا که باعث افزایش کیفیت محصول موردنظر می‌شود.

5. شکل‌دهی محصولات

در مرحله آخر بازیافت میلگرد، فلزات پس از اینکه تصفیه شدند، سرد و جامد می‌شوند و به اشکال مختلفی مانند میلگرد، میله و … تبدیل خواهند شد. بعد از آن، شما می‌توانید از میلگرد بازیافت شده برای مصارف ساختمانی و صنعتی استفاده کنید.

کاربردهای میلگرد بازیافت شده

یکی از راه‌های استفاده مجدد از میلگرد، ساخت میزهای فلزی است، به جای استفاده از میلگردهای اصلی برای ساخت میزهای فلزی، می‌توانید از میلگرد بازیافت شده استفاده کنید.

علاوه بر این، میلگرد بازیافت شده در کاربردهای تزئینی هم قابل استفاده است. در برخی از موارد هم ضایعات میلگرد را در یک کوره ذوب می‌کنند و فلزات مختلف به آن اضافه می‌کنند تا بتوان از آن آلیاژهای مختلف به دست آورد. این کار کمک می‌کند که در هزینه‌های تولید صرفه‌جویی شود.

از میلگردهای بازیافتی حتی برای مجسمه‌سازی هم استفاده می‌کنند.

مزایای استفاده از میلگردهای بازیافتی

مزایای استفاده از میلگردهای بازیافتی عبارتند از:

  • صرفه جویی در ۹۰٪ از مواد خام
  • کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب
  • صرفه جویی در مصرف انرژی بالای ۷۰ درصد
  • کاهش آلودگی هوا
سخن پایانی

بازیافت میلگرد در اصل راهی است برای اینکه بتوان در بسیاری از هزینه‌های صنعتی یا ساختمانی صرفه‌جویی کرد. در اکثر موارد، از میلگردهای بازیافت شده می‌توان برای کارهای تزئینی استفاده کرد.

سوالات متداول

میلگرد بازیافت شده معمولاً چه کاربردهایی دارد؟

از این میلگردها به‌طور متداول، برای مصارف تزیینی و یا حتی مسجمه‌سازی استفاده می‌شود.

بازیافت میلگرد چه مزایایی به همراه دارد؟

این کار باعث کاهش آلودگی هوا، صرفه‌جویی در مواد خام ، کاهش مصرف انرژی و حتی کاهش مصرف آب خواهد شد.

ارسال دیدگاه

کاربر گرامی، می‌توانید دیدگاه خود را در مورد این مطلب ارسال نمایید.

پست‌های مرتبط

جستجو در وبلاگ