پیوست - فصل هشتم : پیوست مربوط به شیوهنامه مجریان ساختمان شامل : شرایط عمومی قرارداد، شرایط خصوصی قرارداد و قراردادهای همسان مربوط به مجریان ساختمان
شرایط عمومی قرارداد برای قراردادهای اجرای ساختمان
فصل اول، تعاریف و مفاهیم
ماده 1- قرارداد اجرای ساختمان:
اعم از اینکه به صورت عادی یا رسمی تنظیم شده باشد برای طرفین آن حکم سند دارد و مشخصات اصلی و کلی قرارداد مانند مشخصات و نشانی دو طرف، موضوع، مبلغ، مدت، نوع و اسناد و مدارک منضم به قرارداد در آن قید میشود.
ماده 2- شرایط عمومی:
شرایطی است که در تمامی انواع قراردادهای اجرای ساختمان بین صاحبکار و مجریان ساختمان منعقد میشود و باید مورد رعایت طرفین قرار گیرد و حاکم بر قرارداد منعقده بوده و جزو لاینفک آن محسوب میشود.
ماده 3- شرایط خصوصی:
شرایط خاصی است که اجرای هر ساختمان با توجه به وضعیت، موقعیت و ماهیت خود دارد و متضمن خواستهها و نظرات خاص هر یک از طرفین قرارداد و به منظور تکمیل شرایط عمومی قرارداد است که مورد موافقت طرفین قرار گرفته و باید مورد رعایت قرار گیرد و جز لاینفک قرارداد محسوب میشود. شرایط خصوصی نمیتواند مواد شرایط عمومی را نقض کند مگر در مواردی که در شرایط عمومی این اختیار پیش بینی شده باشد.
ماده 4- انواع قرارداد اجرای ساختمان:
قرارداد اجرای ساختمان معمولاً به یکی از سه شکل زیر و برای انجام کل کار و یا بخشی از کار منعقد میشود:
الف) قرارداد اجرای ساختمان با مصالح (کاربرگ الف).
ب) قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح یا دستمزدی (کاربرگ ب).
ج) قرارداد اجرای ساختمان به صورت پیمان مدیریت (کاربرگ ج).
ماده 5- اجرای ساختمان:
عبارت است از تجهیز کارگاه، آماده سازی، اسکلتسازی، سفتکاری، نازککاری، اجرای تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی، محوطه سازی، حصارکشی و امور مربوط به مدیریت، اجرا و ساخت و ساز تا بهرهبرداری.
ماده 6- صلاحیت حرفهای، حدود آن و ظرفیت اشتغال:
عبارت است از داشتن پروانه اشتغال اجرای ساختمان که طبق شرایط و ضوابط مربوط، توسط وزارت مسکن و شهرسازی برای دارندگان صلاحیت صادر میگردد.
ماده 7- ناظر:
شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه اشتغال با صلاحیت نظارت بر ساختمان در یک یا چند رشته از رشتههای اصلی و مرتبط موضوع قانون است که توسط سازمان استان انتخاب و به صاحبکار، شهرداری و یا سایر مراجع صدور پروانه ساختمان معرفی میشود و بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی در حیطه صلاحیت مندرج در پروانه اشتغال خود به لحاظ انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشهها، مقررات ملی ساختمان و محاسبات فنی منضم به آن نظارت مینماید.
ماده 8- ناظر هماهنگ کننده:
شخصی حقیقی دارای پروانه اشتغال و صلاحیت نظارت در رشته معماری یا عمران است که براساس شرح خدمات مهندسان رشتههای ساختمان، مسوول هماهنگی بین تمامی ناظران رشتههای هفتگانه مندرج در قانون در یک ساختمان یا مجتمع یا مجموعه ساختمانی و ارسال گزارشهای مرحلهای به شهرداری و سایر مراجع ذیربط میباشد. در خصوص ناظران حقوقی ساختمان، مدیرعامل شرکت یا مسوول واحد فنی مؤسسات و یا نهادهای عمومی غیردولتی همان ناظر هماهنگ کننده خواهد بود.
ماده 9- پیمانکار:
شخص حقیقی یا حقوقی است که صلاحیت انجام تمام یا بخشی از کارهای اجرایی را دارد و برای آن بخش از عملیات با وی قرارداد منعقد میگردد.
ماده 10- کارگاه، تجهیز و برچیدن آن:
الف) محل یا محلهایی است که عملیات موضوع قرارداد در آن اجرا میشود، یا با اجازه صاحبکار از آن استفاده میگردد.
ب) تجهیز کارگاه، عبارت است از اقدامات و تدارکاتی که به منظور شروع و انجام دادن کار به صورت موقت برای دوره اجرا انجام میشود.
ج) برچیدن کارگاه، عبارت است از جمع آوری تجهیزات، تأسیسات و یا ساختمانهای موقت و خارج کردن آنها به علاوه سایر مواد زاید و یا ماشینآلات و ابزار کار از کارگاه و تسطیح و تمیز کردن محلهای مذکور.
ماده 11- مدت قرارداد – برنامه زمانبندی:
الف) مدت لازم جهت اجرای ساختمان همراه با برنامه زمانبندی کلی و تفصیلی آن، براساس نوع قرارداد، توسط مجری برآورد و با قبول صاحبکار در چارچوب برنامه مذکور به عنوان مدت قرارداد تعیین میگردد. تاریخها و ساعت کار براساس تقویم و ساعت رسمی کشور است. مدت قرارداد و برنامه زمانبندی با توجه به تغییر مقادیر کار با توافق طرفین قرارداد به نحو مندرج در شرایط خصوصی قرارداد قابل تغییر میباشد.
ب) در صورتی که به هر علت اجرای ساختمان به زمانی بیش از زمان تعیین شده در قرارداد نیاز داشته باشد، مجری موظف است سه ماه قبل از مهلت اتمام قرارداد، مراتب را به صاحبکار اعلام نماید. در این صورت قرارداد مجری و صاحبکار با رضایت طرفین قابل تمدید است. در صورت تمدید یا عدم تمدید قرارداد، مجری موظف است مراتب ادامه یا خاتمه کار خود را همراه با گزارش وضعیت کار به صاحبکار، مرجع صدور پروانه ساختمان و سازمان استان اعلام نماید.
ماده 12- مبلغ قرارداد – نحوه پرداخت:
عبارت است از مبلغ یا درصدی که با توجه به نوع قرارداد منعقده بین صاحبکار و مجری توافق و تعیین و در قرارداد درج میشود. میزان، موعد و نحوه پرداختها حسب نوع هر قرارداد باید با ذکر مراحل و مواعد پرداخت و همچنین شرایط تعدیل آن در شرایط خصوصی قید شود.
فصل دوم – تعهدات و اختیارات صاحبکار
ماده 13- تعهدات صاحبکار:
1-13 صاحبکار متعهد است محل اجرای ساختمان را بدون متصرف و معارض طی صورتجلسه کتبی تحو یل مجری بدهد. چنانچه تاریخ معینی جهت تحویل کارگاه در قرارداد پیش بینی نشده باشد، تحویل آن نباید بیش از 30 روز از تاریخ امضای قرارداد به طول انجامد.
2-13 صاحبکار متعهد است پروانه ساختمانی و مجوزهای لازم را با توجه به نقشههای مورد نظر، حسب مورد از شهرداری و یا سایر مراجع صدور پروانه ساختمان، قبل از شروع اجرای ساختمان اخذ و نسخهای از آنها را به مجری تحویل دهد.
3-13 صاحبکار متعهد است تسهیلات لازم به منظور تأمین آب و برق کارگاه ساختمان را قبل از شروع عملیات ساختمانی فراهم نماید.
4-13 صاحبکار متعهد است 2 سری از نقشههای اجرایی کار را که به تصویب سازمان استان و مرجع صدور پروانه ساختمان رسیده است و همچنین سایر اسناد و مدارک لازم را به مجری تحویل نماید.
5-13 در صورت تأیید ناظر و ناظر هماهنگ کننده مبنی بر انجام کار توسط مجری، صاحبکار متعهد است کلیه پرداختهایی را که با توجه به نوع قرارداد تقبل نموده در رأس موعد مقرر پرداخت کند.
6-13 صاحبکار متعهد است با توجه به نوع قرارداد هزینههای مربوط به بیمه کارگاه ساختمان را (غیر از هزینه بیمه نیروی انسانی و ماشینآلات و تجهیزاتی که متعلق به مجری است) بپردازد.
7-13 صاحبکار متعهد است در مواردی که مجری یا ناظر پیشنهادهایی ارائه و یا از وی کسب نظر میکنند، متناسب با شرایط کار در اسرع وقت، حداکثر ظرف مدت یک هفته نظر نهایی خود را اعلام دارد.
8-13 صاحبکار هر گونه تغییرات و اصلاحات مورد نظر خود را فقط پس از تأیید ناظر ذیربط و توسط وی به مجری ابلاغ میکند و به هیچ وجه مجاز نمیباشد در امور اجرایی کارگاه مستقیماً دخالت نماید.
ماده 14- اختیارات صاحبکار:
1-14 صاحبکار اختیار دارد بطور مستمر و دائم بنحوی که موجب اختلال در امور جاری کارگاه نشود از کارگاه بازدید نماید و چنانچه موارد بی انضباطی، کم کاری، کندی، یا توقف کار، حیف و میل، عدم رعایت اصول ایمنی و … ملاحظه نمود مراتب را حسب مورد به طور کتبی به مجری یا پیمانکار اعلام کند. در صورتی که مجری یا پیمانکار به نظرات مذکور توجه ننماید صاحبکار اختیار دارد براساس مفاد پیش بینی شده در قرارداد نسبت به تعویض آنها اقدام نماید.
2-14 صاحبکار اختیار دارد در ضمن اجرای ساختمان حداکثر تا معادل 20 درصد مبلغ قرارداد را تقلیل یا افزایش دهد. اما در صورت تجاوز از 20 درصد قرارداد، مجری موظف است بلافاصله قیمت پیشنهادی خود را به صاحبکار اعلام نماید تا در صورت حصول توافق و عقد قرارداد الحاقی، در آن خصوص اقدام گردد.
فصل سوم – تعهدات و اختیارات مجری
ماده 15- تعهدات:
مجری باید قبل از انعقاد قرارداد از محل اجرای ساختمان بازدید کرده و تمام اسناد و مدارک و نقشهها را ملاحظه نموده و از موقعیت، نوع کار، وضعیت آب و هوا، امکان اجرای کار در فصلهای مختلف سال، انواع مصالح و تجهیزات و ماشینآلات و امکانات نیروی انسانی ماهر در بازار کار، آگاهی کامل داشته و با توجه به اطلاعات مذکور در زمینه موضوع قرارداد و سود مورد نظر خود، تعهدات زیر را تقبل نماید.
1-15 در صورت ملاحظه مغایرت بین نقشههای اجرایی یا عدم رعایت اصول فنی در آنها بلافاصله موضوع را به مهندس طراح و ناظر و صاحبکار اعلام نماید.
2-15 تمامی مقررات ملی ساختمان و شیوهنامههای عمومی اجرای ساختمان و ایمنی کارگاه و ساختمانهای مجاور و مسائل زیست محیطی در کارگاه را رعایت کند.
3-15 تجهیز کارگاه ساختمان توسط وی یا زیر نظر او انجام پذیرد.
4-15 عملیات اجرایی را پس از صدور مجوزهای قانونی از سوی دستگاههای ذیربط و دریافت آن مدارک از صاحبکار، مطابق برنامه زمانبندی شروع نماید.
5-15 تمامی عملیات اجرایی را بر اساس نقشههای مصوب اجرا کند.
6-15 در صورت نیاز بین پیمانکاران هماهنگی لازم را ایجاد نماید.
7-15 تقدم و تأخر منطقی بین اقلام کار را تعیین کند.
8-15 تأییدیههای لازم را از مهندس ناظر در چارچوب ضوابط مربوط اخذ کند.
9-15 در پذیرش کار و هنگام انعقاد قرارداد، حدود صلاحیت و ظرفیت اشتغال خود و سایر اشخاص دارای صلاحیت در رشته مربوط که توسط مراجع ذیصلاح تعیین و ابلاغ شده است را کاملاً رعایت نماید و همچنین از پذیرش مسوولیت نظارت بر ساختمانی که اجرای آن بعهده وی میباشد امتناع نماید.
10-15 عملیات مورد قرارداد را به وسیله افراد متخصص و با تجربه و دارای صلاحیت انجام دهد.
11-15 حسب نوع و مفاد قرارداد، ماشینآلات، ابزار، مصالح استاندارد و تجهیزات لازم را فراهم نماید.
12-15 نیروی انسانی ماهر مورد نیاز کارگاه را تهیه یا تأیید کند و تا زمانیکه مقررات دولتی اجازه نمیدهد از به کار گیری کارگران خارجی خودداری یا جلوگیری کند و در صورت ضرورت به کارگیری آنان مجوز وزارت کار و امور اجتماعی را دریافت و یا مطالبه نماید.
13-15 مقررات بیمه و تأمین اجتماعی و قانون کار و بخشنامههای منبعث از آن را رعایت و یا نسبت به رعایت آنها الزام نماید.
14-15 قبل از شروع عملیات اجرایی کارگاه، کلیه تجهیزات و ماشینآلات و وسایل متعلق به خود را بیمه آتشسوزی و حوادث قهری کند. (هزینه بیمه ساختمان و وسایل متعلق به صاحبکار به عهده صاحبکار است. لکن چنانچه صاحبکار آنها را بیمه ننموده باشد، در صورت بروز آتشسوزی یا حوادث قهری، مسوولیت و جبران خسارات وارده به عهده صاحبکار خواهد بود). صرفنظر از حوادث قهری، مسوولیت حفاظت از کارگاه و تأسیسات زیربنایی و تمامی وسایل و لوازم و مصالح موجود در کارگاه به عهده مجری است و اگر به هر یک صدمه و خسارتی واردشود موظف به رفع نقص و یا جبران خسارت میباشد.
15-15 نظرات ناظر را بر اساس نقشههای موجود و نظرات صاحبکار، در صورتی که به اصول فنی کار لطمه نزند و ناظر به طور کتبی تأیید کند با رعایت مفاد قرارداد و شرایط عمومی قرارداد بپذیرد.
16-15 هر گونه ایراد و نقص در اجرای کار ناشی از عدم رعایت نقشهها یا به کاربردن مصالح نامرغوب یا عدم ارائه کار مناسب از ناحیه نیروی انسانی کارگاه را براساس مفاد قرارداد رفع نماید.
17-15 کلیه مقررات مربوط به نحوه تخلیه مصالح، پیش بینی راه عبور مناسب در پیاده رو، استفاده از علایم راهنمایی و خطر و وسایل حفاظتی و تأمین انتظامات کارگاه را حسب مورد رعایت و کنترل نماید.
18-15 اجاره واگذاری قرارداد را به دیگران ندارد.
19-15 در تهیه و یا تأیید صورت وضعیتها و یا صورت هزینهها دقت و رعایت امانت را بنماید.
20-15 در مواردی که به موجب ماده 4 قانون اجرای کار ساختمان در یکی از رشتهها مستلزم داشتن پروانه صلاحیت مربوط میباشد و مجری فاقد صلاحیت مذکور باشد موظف است از دارندگان پروانه صلاحیت مربوط به آن بخش از کار استفاده نماید.
ماده 16- اختیارات مجری:
1-16 مجری میتواند شروع کار را موکول به دریافت پیش پرداخت نماید.
2-16 در صورتی که پرداخت هر یک از اقساط مبلغ قرارداد با توجه به نوع قرارداد، از موعد تعیین شده در قرارداد بیش از یک ماه توسط صاحبکار به تأخیر افتد، مجری میتواند آن مبلغ و معادل درصدی از تاخیرات مربوط به پرداخت حقالزحمه خود را که در شرایط خصوصی تعیین میشود در طول مدت توقف از صاحبکار مطالبه نماید.
3-16 چنانچه مجری اجرای بخشی از کار را بر اساس نقشهها به مصلحت نداند حسب مورد مراتب را به طور کتبی به اطلاع ناظر هماهنگ کننده و طراح میرساند و تا وصول پاسخ که در هر حال نباید بیش از یک هفته از تاریخ ابلاغ به طول انجامد، اجرای کار در آن بخش را متوقف مینماید.
فصل چهارم – تضمین انجام تعهدات قرارداد، تهیه صورت هزینهها، نحوه پرداختها و تعلیق کار
ماده 17- تضمین انجام تعهدات:
به منظور تضمین انجام تعهدات ناشی از قرارداد و همچنین تضمین مبلغ پیش دریافت، صاحبکار میتواند از مجری براساس مندرج در قرارداد خصوصی تضمین لازم را دریافت نماید. در صورت دریافت تضمین از مجری صاحبکار موظف است پس از انجام تعهدات تضمین یا تضمینهای مأخوذه را مسترد دارد.
ماده 18- صورت هزینهها:
حسب نوع قرارداد، صورت وضعیت یا صورتحسابها همراه با اسناد و مدارک مثبته تهیه و پس از تأیید کیفیت کارهای اجرایی توسط مهندس ناظر در زمانهای معین شده در شرایط خصوصی قرارداد در اختیار صاحبکار قرار گیرد.
ماده 19- نحوه پرداختها:
صاحبکار موظف است حسب نوع قرارداد، در زمانهای تعیین شده پس از دریافت صورت وضعیت یا صورت حسابها طبق شرایط مندرج در شرایط خصوصی قرارداد نسبت به پرداخت مطالبات مجری اقدام کند در صورت وجود اشکال یا ابهام یا اختلاف نظر در صورت هزینهها پس از تأیید کیفی کارهای اجرایی توسط مهندس یا مهندسان ناظر حداقل 70 درصد آن پرداخت و در مورد باقیمانده چنانچه نظر اصلاحی مهندس ناظر برای طرفین کفایت نکند طبق ماده (26) این شرایط عمومی عمل خواهد شد.
ماده 20- تعلیق:
صاحبکار میتواند در مدت قرارداد، برای یک بار و حداکثر سه ماه اجرای ساختمان را معلق کند. در این صورت باید مراتب را با تعیین تاریخ شروع تعلیق به مجری اطلاع دهد. در مدت تعلیق، مجری مکلف است حسب نوع قرارداد تمام مسوولیتهای ناشی از آن را مانند حفاظت و حراست از کارهای انجام شده، مصالح و تجهیزات پایکار، تأسیسات و ساختمانهای موقت را به نحو مطلوب انجام دهد. پرداخت هزینه خسارات دوران تعلیق و اجاره مربوط به ماشینآلاتی که در دوران تعلیق در کارگاه باقی ماندهاند براساس مبلغ یا درصدی که در شرایط خصوصی قرارداد تعیین میشود بعهده صاحبکار است. تعل یق مدت بیش از 3 ماه و بیشتر از یکبار فقط با توافق مجری و صاحبکار در قالب شرایط خصوصی قرارداد امکانپذیر است.
فصل پنجم – تحویل کار، برچیدن کارگاه، تسویه حساب و پایان کار
ماده 21- تحویل کار:
پس از آنکه عملیات موضوع قرارداد تکمیل و کار آماده تحویل و بهرهبرداری شد، مجری مراتب را حداقل یک هفته قبل به طور کتبی به ناظر هماهنگ کننده و صاحبکار اعلام میدارد. پس از تعیین روز تحویل، با حضور ناظر هماهنگ کننده، صاحبکار و مجری، کار طی صورتجلسه تحویل صاحبکار میشود. در صورتی که پروژه بیش از 3 درصد کل کار، دارای ایراد یا نواقص باشد، تحویل کار، به بعد از رفع نقص مذکور موکول میشود، در غیر این صورت در همان صورتجلسه ضمن تحویل گرفتن پروژه زمانهای معینی برای رفع نواقص جزیی کمتر از 3 درصد کل کار مندرج در قرارداد پیش بینی میگردد و مجری مکلف و متعهد به رفع آنها در مدت مذکور است. از تاریخ تحویل کار تا زمانی که در شرایط خصوصی قرارداد تعیین میشود نیز در صورتی که هر عیب یا نقص فنی در ساختمان ایجاد شود که ناشی از تقصیر یا قصور مجری باشد، رفع ایرادات و جبران خسارات به عهده وی میباشد.
تبصره: براساس توافق مجری و صاحبکار و تأیید ناظر هماهنگ کننده، تحویل کار میتواند به صورت بخش، بخش صورت گیرد.
ماده 22- برچیدن کارگاه:
پس از تحویل کار و تنظیم صورتجلسه تحویل و تحول، کارگاه ساختمان با توجه به مسوولیت مندرج در قرارداد باید حداکثر ظرف دو هفته برچیده شود.
ماده 23- تسویه حساب و پایان کار:
حداکثر ظرف 15 روز بعد از تنظیم صورتجلسه تحویل موقت کار و رفع نواقص و تأیید آن از سوی ناظر و ناظر هماهنگ کننده، طرفین قرارداد موظفند با توجه به نوع قرارداد در مورد دوره تضمین پس از تحویل موقت مراتب مربوط به تحویل قطعی کار و تسویه حساب و پایان قرارداد را صورتجلسه نمایند.
فصل ششم – موارد فسخ، اقدامات پس از فسخ، خسارات عدم انجام تعهدات، محل اختلاف
ماده 24- موارد فسخ:
الف) در موارد زیر صاحبکار میتواند قرارداد را با اخطار کتبی 15 روزه فسخ نماید.
١- مجری در اجرای کار مسامحه یا تعدی یا تفریط نماید و این موارد از نظر کیفیت کار یا ضوابط اجرایی یا برنامه مصوب زمانی – فیزیکی – مالی پیشرفت کار مورد تأیید ناظر هماهنگ کننده نباشد و موجب اضرار یا تضییع حقوق صاحبکار شود.
2- مجری به هر یک از تعهدات خود عمل نکند و به تذکرات ناظر توجه ننماید.
٣- مجری علیرغم دریافت به موقع مبالغ موضوع قرارداد و بدون اینکه تقصیر یا قصوری متوجه صاحبکار یا ناظر باشد، در انجام وظیفه خود بیش از یک دهم مدت قرارداد تأخیر غیر موجه داشته باشد و یا بدون عذر موجه کارگاه را تعطیل کند.
4- قرارداد را به غیر واگذار نماید.
5- مجری ورشکسته و یا شرکت وی منحل شود.
6- صاحبکار به دلیل مشکلات تخصصی نتواند ادامه کار دهد.
ب) در موارد زیر مجری میتواند قرارداد را با اخطار کتبی 15 روزه قبلی فسخ کند:
١- تأخیر صاحبکار در تحویل دادن محل کار یا مجوزهای قانونی لازم یا رفع موانع قانونی موجود بیش از 2 ماه حسب مورد از تاریخ امضا قرارداد یا از تاریخ ابلاغ یا اخطار مراجع ذیصلاح قانونی
2- تأخیر صاحبکار در تحویل مصالح ساختمانی، تجهیزات، ماشینآلات، ابزار و سایر وسایلی که تهیه و تأمین آن به عهده صاحبکار است و یا انجام سایر تعهداتی که به موجب قرارداد خصوصی بعهده صاحبکار میباشد به مدت بیش از یکماه در هر مورد.
3- تأخیر صاحبکار در پرداخت حقالزحمه و مطالبات مجری با توجه به نوع قرارداد و شرایط خاص آن بیش از 45 روز.
4- در صورتی که صاحبکار، اجرای پروژه را بدون قصور مجری به هر دلیل بیش از 15 درصد مدت مندرج در قرارداد به تأخیر بیاندازد موضوع این تعلیق کار از شروع تا پایان مدت مذکور با تأیید ناظر هماهنگ کننده به طور همزمان کتباً به سازمان استان، مرجع صدور پروانه ساختمان اعلام میشود، و سازمان استان با توجه به مفاد قرارداد بین مجری و صاحبکار در خصوص نحوه ادامه کار یا فسخ قرارداد و یا اجازه اجرای پروژه دیگری به مجری اتخاذ تصمیم مینماید و نظر او برای طرفین لازم الاجرا میباشد.
5- حذف یا افزایش بیش از 20 درصد مبلغ کار و عدم حصول توافق با صاحبکار در مورد نحوه ادامه قرارداد.
6- عدم حضور ناظر به هر دلیل در کارگاه بیش از 15 روز متوالی.
7- تعلیق اجرای کار از ناحیه صاحبکار بیش از 3 ماه.
8- مشکلات شخصی مجری، بنحوی که قادر به ادامه قرارداد نباشد.
ماده 25- اقدامات پس از فسخ:
در صورت اعلام کتبی فسخ قرارداد از ناحیه هر یک از طرفین قرارداد، حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ اعلام، جلسهای با حضور طرفین قرارداد و ناظر هماهنگ کننده تشکیل میگردد.
پس از صورتبرداری از کلیه کارهای انجام شده، مصالح پایکار، تجهیزات، ابزار، ادوات، ماشینآلات و سایر وسایل موجود در کارگاه با تعیین مالکیت یا تحت اجاره بودن هر یک از طرفین و توافق در مورد نحوه تسویه حساب، موضوع صورتجلسه و قرارداد فسخ میشود. در صورت عدم حضور هر یک از طرفین قرارداد در جلسه مذکور، صورتبرداری و تنظیم صورتجلسه مذکور توسط کارشناس رسمی دادگستری یا کارشناس رسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان انجام میگیرد. صورتجلسه یادشده برای طرفین لازم الرعایه بوده و سند محسوب میشود. فسخ قرارداد موجب رفع مسوولیتهای مجری و ناظر در مورد آن قسمت از کار که توسط آنها انجام و نظارت شده است نمیگردد.
ماده 26- خسارت عدم انجام تعهدات:
الف) در صورت فسخ قرارداد از ناحیه صاحبکار به یکی از دلایل مندرج در ردیفهای 1 و 2 و 3 و 4 بند (الف) ماده 24 و ردیف (8) بند (ب) ماده (24)، مجری موظف به جبران خسارت وارده طبق مفاد پیش بینی شده در شرایط خصوصی قرار داد میباشد.
ب) در صورت فسخ قرارداد از ناحیه مجری به یکی از دلایل مندرج در ردیفهای (1) الی (7) بند (ب) ماده (24) و یا فسخ قرارداد به دلیل مفاد مندرج در ردیف (6) بند (الف) ماده (24)، صاحبکار موظف به پرداخت خسارت وارده طبق مفاد پیش بینی شده در شرایط خصوصی قرارداد میباشد.
ماده 27- حل اختلاف:
هر گاه در اجرا یا تفسیر مفاد این قرارداد و منضمات آن، اعم از شرایط عمومی، شرایط خصوصی و سایر اسناد و مدارک منضم آن اختلاف نظر پیش آید و یا مواردی در قرارداد فیمابین، ساکت یا دارای ابهام باشد و یا به هر دلیل بین طرفین قرارداد اختلاف حاصل شود، موضوع به هیات حل اختلاف متشکل از یک نفر نماینده صاحبکار، یک نفر نماینده مجری و یک نفر به انتخاب طرف ین ارجاع میگردد. در صورت تقاضای هر یک از طرفین، مهندس ناظر و ناظر هماهنگ کننده بدون داشتن حق رأی در هیات حضور مییابد. تصمیمات هیات حل اختلاف با اکثریت 2 رأی برای طرفین معتبر است.
فصل هفتم: حوادث قهری – تسریع کار – اقامتگاه و ابلاغها – اعتبار شرایط عمومی قرارداد.
ماده 28- حوادث قهری:
جنگ، انقلابها، اعتصابهای عمومی، شیوع بیماریهای واگیردار، سیل، زلزله، آتشسوزیهای دامنهدار و مهارنشدنی، طوفان و حوادث مشابه که خارج از اراده و کنترل طرفین قرارداد است و اجرای کار را غیر ممکن یا موجب تأخیر مینماید، حوادث قهری به شمار میرود و هیچیک از طرفین مسوول خسارتهای وارده ناشی از تأخیر و تعطیل کار به طرف مقابل نمیباشد.
ماده 29- اقامتگاه و ابلاغها:
الف) اقامتگاه هر یک از طرفین قرارداد همانست که به عنوان نشانی آنها در قرارداد درج شده و هر گونه اعلام یا ابلاغ کتبی به نشانی مذکور با پست سفارشی در حکم ابلاغ رسمی است. و طرف ین موظفند در صورت تغییر نشانی بلافاصله آن را کتباً به طرف مقابل خود اعلام نمایند در غیر این صورت کلیه ابلاغهایی که به نشان اولیه ارسال شود در حکم ابلاغ رسمی خواهد بود.
ب) چنانچه طرفین قرارداد توافق نمایند به منظور سهولت و سرعت در کار، تمام یا بعضی از اعلامها و ابلاغهایی که در این شرایط عمومی، برای آنها قید کتبی شده، به صورت غیر کتبی انجام گیرد، باید اولاً مراتب، در شرایط خصوصی درج شود و ثانیاً بهرحال اعلامها و ابلاغهای غیر کتبی به هر شکل و در هر محل و در هر زمان که صورت میگیرد باید حداکثر ظرف 48 ساعت با قید تاریخ اعلام یا ابلاغ قبلی، صورتجلسه شده و به امضای طرفین قرارداد و ناظر هماهنگ کننده برسد.
ماده 30- اعتبار شرایط عمومی:
با توجه به اینکه این شرایط عمومی برای قراردادهای غیردولتی و به منظور حفظ حقوق و مصالح صاحبکار، خریداران، بهرهبرداران، مجریان، سازندگان و ثروتهای ملی تدوین شده است، لذا رعایت مفاد آن در کلیه قراردادهای منعقده بین صاحبکار و مجریان ساختمان الزامی است.
شرایط خصوصی قرارداد
شرایط خصوصی این قرارداد با توجه به موادی از قرارداد و شرایط عمومی قرارداد که تعیین تکلیف را به آن محول کرده عبارتند از:
ماده 1- مشخصات مصالح مصرفی ساختمان (مطابق فهرست پیوست).
ماده 2- برنامه زمانبندی تفصیلی کار.
ماده 3- تعیین مراحل مختلف کار به تفکیک و در چارچوب برنامه زمانبندی به منظور پرداختهای موضوع قرارداد با تعیین درصد یا مبلغ مربوط به هر مرحله متناسب با نوع قرارداد.
ماده 4- تعیین شرایط تغییر مقادیر کار.
ماده 5- تعیین شرایط تغییر مدت قرارداد.
ماده 6- تعیین شرایط تعد یل مبلغ قرارداد.
ماده 7- تضمین مورد قبول صاحبکار، برای تضمین پیش پرداخت، حسن انجام کار، تنخواه گردان.
ماده 8- نحوه استرداد تضمین و تعیین مراحل و درصدهای آن.
ماده 9- تعیین زمانهای لازم برای ارائه صورت وضعیتها یا صورت هزینهها و حسب مورد اسناد هزینه و مدارک مثبته به صاحبکار.
ماده 10- تعیین مدت تضمین بعد از تحویل موقت.
ماده 11- تعیین درصد جریمه عدم انجام تعهدات هر یک از طرفین.
ماده 12- تعیین درصد جریمه تأخیر غیرمجاز.
ماده 13- تعیین درصد خسارت هزینههای کارگاه در طول مدت توقف ناشی از عدم پرداخت مطالبات حقه مجری.
ماده 14- تعیین مبلغ یا درصد هزینه تعل یق.
ماده 15- شرایط تعلیق برای مدت بیش از 3 ماه و همچنین بیشتر از یکبار.
ماده 16- تعیین درصد جایزه تسریع.
ماده 17- تعیین سهم هر یک از طرفین قرارداد در مورد هزینه بیمه.
ماده 18- تعیین افراد هیات حل اختلاف.
ماده 19- تعیین مواردی که ابلاغها میتواند به صورت غیر کتبی صورت گیرد.
ماده 20- مواردی که در قرارداد پیمان مدیریت هزینه آن به عهده صاحبکار نیست.
ماده 21- هزینههایی که در پیمان مدیریت به آن درصدی تعلق نمیگیرد یا درصد دیگری غیر از درصد مندرج در قرارداد مورد نظر است.
ماده 22- سایر موارد خاصی که با توجه به قرارداد و اجرای ساختمان و شرایط عمومی مورد نظر و خواسته طرفین قرارداد است و رعایت آنها الزامی است.
امضای صاحبکار امضای مجری / مدیر
قرارداد اجرای ساختمان با مصالح
(کاربرگ الف)
قرارداد حاضر به همراه شرایط عمومی، شرایط خصوصی و دیگر اسناد و مدارک منضم به آن که مجموعاً قرارداد واحد محسوب و غیرقابل تفکیک است در تاریخ ……………………… بین ……………………… که در این قرارداد صاحبکار نامیده میشود از یک طرف، و ……………………… که در این قرارداد مجری خوانده میشود از طرف دیگر، به شرح زیر منعقد گردید:
………………………
………………………
………………………
ماده 1- موضوع قرارداد موضوع قرارداد عبارتست از: ………………………
- اجرای کامل تمامی عملیات ساختمانی (ابنیه و تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی) محوطه سازی، حصارکشی، راهاندازی و تحویل
- اجرای بخش یا بخشهای ………………………
شامل:
………………………
………………………
………………………
به استثنای:
مطابق نقشهها و مدارک و مشخصات که حداقل در سه نسخه به رویت و امضای مجری رسیده و یک نسخه آن نزد مجری است و دو نسخه دیگر تحویل صاحبکار و ناظر شده است.
ماده 2- محل اجرای کار
– محل اجرای کار واقع در ……………………… است که به رویت مجری رسیده و از موقعیت و وضعیت آن آگاهی کامل یافته است.
ماده 3- مبلغ قرارداد:
مبلغ این قرارداد براساس پیشنهاد مجری که، با توجه به ماده (1) و سایر مواد این قرارداد و جمیع جهات برآورد شده است از قرار مترمربع زیربنا (به حروف) ……………………… ریال (به عدد) ……………………… ریال و جمعاً ……………………… ریال است. این مبلغ تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید و شرایط تعدیل آن به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی این قرارداد میباشد.
پرداخت مالیات و کسورات قانونی که به مبلغ مذکور تعلق میگیرد به عهده مجری است.
ماده 4- نحوه پرداخت:
مبلغ ……………………… ریال معادل ……………………… درصد مبلغ قرارداد به عنوان پیش پرداخت در قبال ……………………… (تضمین مورد قبول صاحبکار) پس از امضا و مبادله این قرارداد و هنگام تحویل زمین کارگاه ساختمان به مجری پرداخت میشود. مواعد بقیه پرداختها در مراحل مختلف کار و پس از تأیید ناظر به شرح مندرج در شرایط خصوصی قرارداد است.
ماده 5- مدت قرارداد، برنامه زمانبندی:
مدت قرارداد ……………………… ماه است و تاریخ شروع کار همان تاریخ صورت مجلس تحویل زمین کارگاه ساختمان به مجری است. این مدت با توجه به برنامه زمانبندی ارائه شده از طرف مجری تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی این قرارداد میباشد.
ماده 6 نیروی انسانی – مصالح و تدارکات:
تأمین نیروی انسانی، تهیه و تدارک کلیه مصالح، ابزار کار، ماشینآلات و بطور کلی تمام لوازم و وسایل ضروری برای اجرای ساختمان و هزینههای مستقیم و غیرمستقیم مربوط به عهده مجری میباشد، مجری متعهد است مصالح مصرفی را از حیث مرغوبیت و مشخصات فنی به شرح مندرج در شرایط خصوصی این قرارداد تهیه و به کار گیرد.
ماده 7- مهندسان ناظر:
نظارت بر اجرای ساختمان به عهده ……………………… به نشانی ……………………… میباشد که از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان استان به صاحبکار مجری معرفی شدهاند. چنانچه بعداً به هر دلیل هر یک از مهندسان ناظر تغییر کنند، سازمان مذکور موظف است حداکثر ظرف 15 روز مهندس ناظر جدید را کتباً به مجری و صاحبکار معرفی نماید.
ماده 8- نحوه اندازهگیری سطح زیربنا:
سطوح زیربنای ساختمان، فضاهای ارتباطی، راه پلهها، خرپشته، انباریها، اتاق نگهبان، اتاق سرایدار و موتورخانه به طور کامل و سطح پیلوت، زیرزمینها و بالکنهای مسقف که سه طرف آن دیوار باشد (دستانداز و جانپناه، دیوار محسوب نمیشود) (دوسوم) سطح آنها جزو زیربنا محسوب میشود. سطح ایوانها و و بالکنهای مسقف که دارای دو طرف دیوار باشد (یک دوم) سطح آنها در محاسبات منظور میگردد.
سطح حیاط خلوت، نورگیر، هواکش و پاسیو، حداکثر تا 6 مترمربع که حداقل سه طرف آن محصور به بنای در دست احداث باشد جزو زیربنای ساختمان محسوب میشود، چنانچه سطح موارد مذکور بیش از 6 متر مربع باشد باشد (یک سوم) سطح آنها جزو زیربنا محاسبه میشود، ضمناً پیشآمدگیها، ایوانها، بالکن هان بدون سقف و قرنیزها جزو سطوح زیربنای ساختمان محسوب نمیشوند.
تبصره: این ماده شامل قراردادهایی که مبلغ آن به صورت مجموع و گلوبال تعیین شده نمیگردد.
ماده 9- اسناد و مدارک قرارداد و منضمات آن:
اسناد و مدارک قرارداد عبارتنداز: قرارداد حاضر، شرایط عمومی، شرایط خصوصی، برنامه زمانبندی کلی، نقشهها و پروانه ساختمانی، همچنین مشخصات فنی، نقشهها، صورتمجلس ها، توافقنامههایی که در طول اجرای کار تنظیم و به امضای طرفین میرسد نیز جزو منضمات این قرارداد محسوب میشود.
ماده 10- شرایط به مسوولیتها – اختیارات:
مسوولیت تمامی عملیات اجرایی، فنی و حقوقی موضوع قرارداد به عهده مجری است و سایر شرایط، تعهدات، اختیارات و مسوولیتهای طرفیت قرارداد به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی منضم به این قرارداد است که طرفین ذیل آن را امضا کردهاند و برای آنها لازم الاجرا است.
ماده 11- نشانی طرفین قرارداد:
نشانی صاحبکار:
نشانی مجری:
امضای صاحبکار امضای مجری / مدیر
قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح یا دستمزدی
(کاربرگ ب)
قرارداد حاضر به همراه شرایط عمومی، شرایط خصوصی و دیگر اسناد و مدارک منضم به آن که مجموعاً قرارداد واحد محسوب و غیر قابل تفکیک است در تاریخ ……………………… بین ……………………… که در این قرارداد صاحبکار نامیده میشود از یک طرف و ……………………… که در این قرارداد مجری خوانده میشود از طرف دیگر، به شرح زیر منعقد گردید:
ماده 1- موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارتست از:
- اجرای کامل تمامی عملیات ساختمانی (ابنیه و تأسیسات برقی و تأسیسات مکانیکی) محوطه سازی، حصارکشی، راهاندازی و تحویل ………………………
- اجرای بخش یا بخشهای ………………………
شامل:
………………………
………………………
………………………
به استثنای:
………………………
مطابق نقشهها و مدارک و مشخصات که حداقل در سه نسخه به رویت و امضای مجری رسیده و یک نسخه آن نزد مجری است و دو نسخه دیگر تحویل صاحبکار و ناظر شده است.
ماده 2- محل اجرای کار:
محل اجرای کار واقع در ……………………… است که به رویت مجری رسیده و از موقعیت و وضعیت آن آگاهی کامل یافته است.
ماده 3- مبلغ قرارداد:
مبلغ این قرارداد براساس پیشنهاد مجری که، با توجه به جمیع جهات برآورد شده است از قرار هر مترمربع زیربنا ……………………… مجموعاً به حروف ……………………… (به عدد) ……………………… ریال است. این مبلغ شامل:
– دستمزد، تأمین نیروی انسانی، تهیه ماشینآلات، ابزار، لوازم و وسایل کار است و فقط تهیه مصالح ساختمانی مصرفی به عهده صاحبکار است.
– دستمزد و تأمین نیروی انسانی است و تهیه ماشینآلات، ابزار، لوازم و وسایل کار و مصالح مصرفی به عهده صاحبکار است
این مبلغ تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی این قرارداد میباشد.
پرداخت مالیات و کسورات قانونی که به مبلغ مذکور تعلق میگیرد به عهده مجری است.
ماده 4- نحوه پرداخت:
مبلغ (به حروف) ……………………… (به عدد) ……………………… ریال معادل ……………………… درصد مبلغ قرارداد به عنوان پیش پرداخت در قبال ……………………… (تضمین مورد قبول صاحبکار) پس از امضا و مبادله این قرارداد و هنگام تحویل زمین کارگاه ساختمان به مجری پرداخت میگردد. مواعد بقیه پرداختها در مراحل مختلف کار و پس از تأیید ناظر به شرح مندرج در شرایط خصوصی این قرارداد است.
ماده 5- مدت قرارداد:
مدت قرارداد ……………………… ماه است و تاریخ شروع کار همان تاریخ صورت مجلس تحویل زمین کارگاه ساختمان به مجری است. این مدت تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی این قرارداد میباشد.
ماده 6- نگهداری دفتر مخصوص و انجام مراقبتهای لازم:
مجری موظف است در دفتر مخصوص، کلیه مصالح مصرفی و ماشینآلات و ابزار و وسایلی که توسط صاحبکار به وی یا در کارگاه ساختمان تحویل میشود ثبت نماید. از ماشینآلات و ابزار، به خوبی نگهداری و پس از اتمام کار عیناً تحویل صاحبکار دهد. جبران خسارات ناشی از عدم نگهداری و مصرف ناصحیح از ماشینآلات، ابزار و وسایل مذکور به عهده مجری است. همچنین مجری موظف است از مصالحی که توسط صاحبکار در اختیار او قرار میگیرد به خوبی استفاده نموده و صرفهجوییهای لازم را به عمل آورد.
ماده 7- مهندسان ناظر:
نظارت بر اجرای ساختمان به عهده ……………………… به نشانی: ……………………… میباشد که از طرف صاحبکار به مجری معرفی شده است. چنانچه بعداً به هر دلیل مهندس ناظر تغییر کند، صاحبکار موظف است حداکثر ظرف 15 روز مهندس ناظر جدید را کتباً به مجری معرفی نماید.
ماده 8- نحوه اندازهگیری سطح زیربنا:
سطوح زیربنای ساختمان، فضاهای ارتباطی، راه پلهها، خرپشته، انباریها، اتاق نگهبان، اتاق سرایدار و موتورخانه به طور کامل و سطح پیلوت، زیرزمینها و بالکنهای مسقف که سه طرف آن دیوار باشد (دستانداز و جانپناه، دیوار محسوب نمیشود) (دوسوم) سطح آنها جزو زیربنا محسوب میشود. سطح ایوانها و و بالکنهای مسقف که دارای دو طرف دیوار باشد (یک دوم) سطح آنها در محاسبات منظور میگردد.
حیاط خلوت، نور گیر، هواکش و پاسیو، حداکثر تا 6 مترمربع که حداقل سه طرف آن محصور به بنای در دست احداث باشد جزو زیربنای ساختمان محسوب میشود، چنانچه سطح موارد مذکور بیش از 6 متر مربع باشد باشد (یک سوم) سطح آنها جزو زیربنا محاسبه میشود، ضمناً پیش آمدگیها، ایوانها، بالکن هان بدون سقف و قرنیزها جزو سطوح زیربنای ساختمان محسوب نمیشوند.
تبصره: این ماده شامل قراردادهایی که مبلغ آن به صورت مجموع و گلوبال تعیین شده نمیگردد.
ماده 9- اسناد و مدارک قرارداد و منضمات آن:
اسناد و مدارک قرارداد عبارتند از: قرارداد حاضر، شرایط عمومی، شرایط خصوصی، برنامه زمانبندی کلی، نقشهها و پروانه ساختمان، همچنین مشخصات فنی، نقشهها، صورت مجلسها، توافقنامههایی که در طول اجرای کار تنظیم و به امضای طرفیت میرسد نیز جزو منضمات این قرارداد محسوب میشود.
ماده 10- شرایط به مسوولیتها – اخت یارات:
مسوولیت تمامی عملیات اجرایی، فنی و حقوقی موضوع قرارداد به عهده مجری است و سایر شرایط، تعهدات، اختیارات و مسوولیتهای طرفیت قرارداد به شرح مندرج در شرایط عمومی و شرایط خصوصی منضم به این قرارداد است که طرفین ذیل آن را امضا کردهاند و برای آنها لازم الاجرا است.
ماده 11- نشانی طرفین قرارداد:
نشانی صاحبکار:
نشانی مجری:
امضای صاحبکار امضای مجری / مدیر
قرارداد اجرای ساختمان پیمان مدیریت
(کاربرگ ج)
قرارداد حاضر به همراه شرایط عمومی، شرایط خصوصی دیگر اسناد و مدارک منضم به آن که مجموعاً قرارداد واحد محسوب و غیرقابل تفکیک است در تاریخ ……………………… بین ……………………… که در این قرارداد صاحبکار نامیده میشود از یک طرف و ……………………… که در این قرارداد به طور اختصار مدیر نامیده میشود از طرف دیگر، به شرح زیر منعقد گردید:
ماده 1- موضوع قرارداد:
موضوع قرارداد عبارتست از:
مدیریت فنی اجرایی مالی اداری ……………………..
به منظور:
- مدیریت اجرایی کامل تمامی عملیات ساختمانی (ابنیه و تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی) محوطه سازی، حصارکشی، راهاندازی و تحویل
………………………
………………………
- مدیریت اجرایی بخش یا بخشهای ………………………
شامل:
………………………
به استثنای:
مطابق نقشهها و مدارک و مشخصات که به رویت و امضای مدیر رسیده و یک نسخه آن نزد مدیر است و دو نسخه دیگر تحویل صاحبکار و ناظر شده است.
ماده 2- محل اجرای کار:
محل اجرای کار واقع در ……………………… است که به رویت مدیر رسیده و از موقعیت و وضعیت آن آگاهی کامل یافته است.
ماده 3- مدت قرارداد:
مدت قرارداد ……………………… ماه است و تاریخ شروع کار همان تاریخ پرداخت مبلغ تنخواه گردان است. مدت قرارداد تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید به شرح مدرج در شرایط عمومی و خصوصی این قرارداد میباشد.
ماده 4- وظایف و تعهدات مدیر:
1-4 مدیر موظف است با توجه به نقشهها و مشخصات فنی و اجرایی، هزینههای اجرایی پروژه را برآورد اولیه نماید و پس از تأیید صاحبکار شروع به عملیات اجرایی کند.
2-4 مدیر امین صاحبکار بوده و متعهد است در تمامی مراحل اجرای ساختمان رعایت ضابطه و صلاح صاحبکار را بنماید.
3-4 مسوولیت تمامی عملیات اجرای ساختمان، تعیین پیمانکاران برای هر یک از قسمتهای ساختمان و عقد قرارداد با آنها به عهده مدیر است.
4-4 تهیه و خرید کلیه مصالح و خرید یا اجازه لوازم و ابزار و ماشینآلات مورد نیاز به هزینه صاحبکار.
5-4 اقدام برای اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره به نمایندگی و به هزینه صاحبکار.
6-4 نظارت کامل و دقیق و ایجاد هماهنگیهای لازم در اجرای به موقع و صحیح ساختمان .
7-4 تهیه صورت هزینههای انجام شده با تأیید مهندس ناظر حداکثر هر 15 روز یکبار و ارائه آن به صاحبکار.
تبصره: صورت هزینههای انجام شده تنظیمی باید حسب مورد دارای سرفصل مجزای مصالح و دستمزد و سایر هزینهها باشد و صورت پرداخت دستمزد کارگران روزمزد و پیمانکاران جزء نیز باید بطور مجزا و به تفکیک تهیه شود.
8-4 مدیر موظف است یک نسخه از قراردادهای منعقده با پیمانکاران و پیمانکاران جزء را به صاحبکار تحویل دهد.
9-4 تمامی پرداختها به پیمانکاران و پیمانکاران جزء باید با توجه به درصدهای پیشرفت کار صورت گیرد.
10-4 مدیر از زمان تحویل کارگاه تا تاریخ تحویل موقت ساختمان به صاحبکار، مسوولیت نگهداری و حراست از ساختمان و اجناس خریداری شده موجود در محل ساختمان را به هزینه صاحبکار به عهده دارد.
11-4 مدیر متعهد است بیمه ماهانه و بیمه حوادث کارگران و تمامی عوارض و حقوق دولتی متعلقه را طبق مقررات مربوط و پس از تأیید صاحبکار پرداخت و پس از خاتمه کار مفاصا حساب بیمه و سایر پرداختیها را به صاحبکار تحویل دهد.
12-4 مدیر تحت هیچ شرایطی حق واگذاری موضوع این قرارداد را به شخص دیگر ندارد.
تبصره: در صورتی که این قرارداد با توجه به ماده یک شامل مدیریت مالی نباشدبندهای 4-4 و 7-4 و اگر شامل مدیریت اداری نباشد بند 5-4 از وظایف مدیر حذف میگردد.
ماده 5- وظایف و تعهدات و اختیارات صاحبکار:
1-5 پرداخت تمامی هزینههای مندرج در این قرارداد به عهده صاحبکار است مگر مواردی که در شرایط خصوصی پیمان معین میگردد.
2-5 صاحبکار متعهد است ظرف 10 روز از تاریخ امضای این قرارداد مبلغ تنخواه گردان را به مدیر بپردازد.
3-5 صاحبکار متعهد است حداکثر ظرف 10 روز تمامی صورت حسابهایی را که توسط مدیر تهیه شده و به تأیید مهندس ناظر رسیده بررسی و پرداخت کند.
4-5 صاحبکار همکاریهای لازم را از قبیل دادن وکالتنامه، معرفی نامه و غیره جهت معرفی مدیر به منظور اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره و مراجعه به مراجع رسمی و دولتی را متناسب با برنامه زمانبندی و حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ درخواست مدیر به عمل آورد.
ماده 6- حقالزحمه مدیر و نحوه پرداخت آن:
الف – حقالزحمه مدیر ……………………… درصد از هر صورت هزینهای میباشد که مدیر در طول مدت قرارداد جهت اجرای ساختمان تهیه و ناظر هماهنگ کننده آن را تأیید کرده است. آن دسته از هزینههایی که به آن درصدی تعلق نمیگیرد و یا درصدی دیگری تعلق میگیرد باید در شرایط خصوصی پیمان مشخص شود. در غیر این صورت، تمامی هزینههای انجام شده مبنا برای محاسبه حقالزحمه قرار خواهد گرفت.
ب – پس از محاسبه هر صورت هزینه، مبلغ کارکرد طی هر دوره محاسبه و سپس ……………………… درصد آن به عنوان کارمزد توسط صاحبکار به مدیر پرداخت میشود.
ج – از هر کارمزد مدیر ……………………. درصد به عنوان تضمین حسن انجام کار کسر میگردد که پس از خاتمه قرارداد و پایان دوره تضمین به وی پرداخت خواهد شد.
د- پرداخت مالیات و کسورات قانونی که به حقالزحمه مد یر تعلق میگیرد به عهده مدیر میباشد.
ماده 7- تنخواه گردان:
صاحبکار مبلغ ……………………… ریال به عنوان تنخواه گردان در اختیار مدیر قرار میدهد که پس از ارائه صورت هزینهها و فاکتورهای مربوطه و تأیید مهندس ناظر هماهنگ کننده، تنخواه گردان بعدی تا سقف مبلغ مذکور محاسبه و توسط صاحبکار به مدیر پرداخت میشود.
مدیر در زمان اخذ مبلغ اولین تنخواه گردان ……………………… ریال (تضمین مورد قبول صاحبکار) معادل مبلغ دریافتی به عنوان تضمین در اختیار صاحبکار قرار میدهد که پس از اتمام اجرای ساختمان و همزمان با تحویل آن، به مدیر مسترد میگردد.
ماده 8- مهندسان ناظر:
نظارت بر اجرای ساختمان به عهده:
١- ناظر هماهنگ کننده: ……………………… به نشانی: ………………………
2- ……………………… به نشانی: ………………………
3- ……………………… به نشانی: ………………………
4- ……………………… به نشانی: ………………………
میباشد که از طرف صاحبکار به مدیر معرفی شدهاند. چنانچه بعداً به هر دلیل هر یک از مهندسان ناظر تغییر کند، صاحبکار موظف است حداکثر ظرف 15 روز مهندس ناظر جدید را کتباً به مجری معرفی نماید.
ماده 9- شرایط به مسوولیتها – اخت یارات – عمومات:
شرایط، تعهدات، اختیارات و مسوولیتهای طرفیت قرارداد و سایر عمومات قرارداد به شرح مواد ………………………… الى …………………………… شرایط عمومی منضم به این قرارداد میباشد.
ماده 10- اسناد و مدارک قرارداد و منضمات آن:
اسناد و مدارک قرارداد عبارتنداز: قرارداد حاضر، شرایط عمومی، شرایط خصوصی، برنامه زمانبندی کلی، نقشهها و پروانه ساختمانی، همچنین مشخصات فنی، نقشهها، صورت مجلسها و توافقنامههایی که در طول اجرای کار تنظیم و به امضای طرفین میرسد میباشد که جزو منضمات قرارداد محسوب میشود.
ماده 11- نشانی طرفین قرارداد:
نشانی صاحبکار:
نشانی مجری:
امضای صاحبکار امضای مجری / مدیر